Tweelingzielen en ander gespuis

 

Tweelingzielen, tweelingstralen, tweelingvlammen… huh? Ik krijg een beetje jeuk van die termen. Ook ik ben er een tijd flink mee bezig geweest, wie was mijn tweelingzielvlamstraal?? Ik dacht ‘hem’ een paar keer te hebben gevonden en elke keer kwam ik meer beschadigd uit die relatie dan dat ik erin ging. Fuck tweelingzielvlamstraal. Het was gewoon vette karma, projectie en een heel goede les voor mijn ziel.

Ik heb geleerd mijn geluk niet in een ander te zoeken, niet meer te vallen voor het idee dat er één ander voor je op aarde rondloopt en ik heb vooral geleerd alles wat ik tegenkom in een relatie in mezelf op te lossen (in ieder geval te probéren) want ja, relaties zijn gewoon keiharde spiegels.

Alles heeft zijn doel gediend hoor en als ik denk aan de groei die ik erdoor kon maken heb ik geen seconde spijt meer. Duurde even, dat wel.

Nu zie ik dat je op elk moment in je leven de mensen aantrekt die bij jou en je leven in dat moment passen. Sommige mensen blijven een leven lang bij je, gelukkig. Daar groei je samen mee. En sommige mensen, vooral in de liefde, zijn van relatief korte duur. Les geleerd, shit uitgewerkt en weer door, zoiets.

 

Op dit moment heb ik alweer 2 jaar verkering met de liefde van mijn leven. Niemand die me geloofde want het was elke keer ‘de liefde van mijn leven’. En elke keer meende ik het. Ook nu. Ik weiger mijn geloof in DE liefde op te geven en ik kan eerlijk zeggen dat het dit keer anders is, anders voelt. Misschien omdat we eerst jarenlang beste vrienden waren voordat de vonk oversloeg. Misschien omdat die vonk echt mégasuperduperbelachelijk mooi was en is. Misschien omdat ik voor het eerst de combinatie voel van intense liefde, aantrekkingskracht en diepe vriendschap. Ik weet het niet. Ik weet dus ook niet of dit dan mijn tweelingzielvlamstraal is. Ik weet alleen dat hij hetzelfde, en meer, voelt als alle andere mensen in mijn leven die diep binnenin mijn hart wonen. Al die andere mensen zijn mijn zielenmaatjes. Mijn verkering is ook mijn zielenmaatje, mijn opper-zielenmaatje dan ofzo.

Als ik jeuk krijg van bestaande termen verzin ik zelf wel nieuwe. Punt is dat ik ook niet weet wat het is, hoe je het noemt en hoe God(in) dit allemaal bedacht heeft van tevoren.

 

Wat ik wel weet is dat wat ik bij mezelf zie, en heb zien, gebeuren, ik ook om me heen zie. Mensen die al jaren bij elkaar waren zijn de afgelopen tijd uit elkaar gegaan. Mensen die al jaren vrijgezel waren hebben ineens de liefde gevonden in een ander geslacht dan ze gewend waren. Mensen die al jaren relatie-hoppen en nu gaan settelen met ‘de juiste’. Mensen die de afgelopen jaren DE liefde hebben gevonden en nu in deze tijd die liefde enorm aan het verdiepen zijn.

Het ziet er naar uit dat we in een tijd leven van collectief loslaten wie niet meer dient en aantrekken wie past. En het voelt alsof de relaties die NU gesmeed en verdiept worden, voor écht lange tijd zijn. Tot de dood ons scheidt? Of mijn wens is de vader van de gedachte, kan ook.

 

Wat ik óók zie gebeuren is dat al die ‘nieuwe’ liefdeskoppels de nodige kritiek krijgen te verduren. Mensen lijken meer een mening te hebben over deze koppels dan over de voorgaande relaties. In ieder geval wordt die mening meer uitgesproken. Zowel tegen het koppel zelf als achter hun rug om.

Wat is dat, jaloezie? Of het idee niet meer nodig te zijn doordat iemand ‘de ware’ heeft gevonden? Of zijn de koppels die nu zo goed bij elkaar passen als individu én als koppel een heldere spiegel voor de omgeving? Ook dat weet ik niet. Ik weet alleen dat de kritiek er is en wat daar de reden ook voor is, ik probeer steeds opnieuw bij mezelf te blijven.

In mijn geval is er behalve kritiek zelfs sprake geweest van het verbreken van een vriendschap, met als enige reden dat wij nu een koppel waren. Bizar.

Misschien moeten we het maar oppakken als bevestiging dat je de juiste hebt gevonden want bij alle koppels waar ik dit zie gebeuren denk ik alleen maar ‘wat een leuk stel’.

 

Zo zie je maar dat je karma, onverwerkte shit en andere projectie ook tegenkomt in andere relaties dan de liefdes relatie. En ook daar geldt hetzelfde wat mij betreft; als het om je zielemaatjes gaat, zorg dat je je eigen shit op orde krijgt om je relatie met je zielemaatje zuiver, mooi en leuk te houden.

En, hoe pijnlijk ook, als er mensen wegvallen uit je leven, dan heb je ze niet meer nodig. Laat ze maar gaan, rouw erom en omarm de ruimte die ze achterlaten want daar komen nieuwe mensen voor in plaats die je herkent als zielemaatje.

Leef, laat leven en heb plezier met elkaar!

© Marielle Diemel

*** Stenen die bij bovenstaande thema’s goed passen zijn wat ik de zielemaatjes-stenen noem:

Apatiet

Ametrien

Andes Opaal

Thuliet

Sugiliet