Geef zonder terug te verwachten. Dat is de sleutel tot ware overvloed.

Je zou meer willen verdienen, met meer vrijheid geld willen kunnen uitgeven, je over het algemeen ‘rijker’ willen voelen. Je gunt jezelf méér.

Het is een energetisch ‘spel’ wat je kunt leren spelen. En de enige echte spelregel gaat over onvoorwaardelijk geven; geef zonder terug te verwachten.

Geef met plezier ook.

Het klinkt misschien knullig maar probeer bij elke rekening die je betaalt jouw geld met plezier te geven. Of dat nu afrekenen in de supermarkt is of het overschrijven van de gemeentebelasting, ‘geef’ het met plezier en in het volste vertrouwen dat alles in vermenigvuldigde vorm bij je terugkomt. Maar, dat laatste ‘mag’ niet je doel zijn. Geen verwachtingen.

Probeer alert te zijn wanneer je geeft met tegenzin. Het is heel menselijk om met tegenzin een grote rekening te betalen, halve gedachten daarbij te hebben wat je anders met dat geld had kunnen doen. Merk op wat je denkt en voelt bij elke vorm van ‘geven’. En draai de gedachtes om waar nodig.

Elke keer als je denkt ‘ik heb niet genoeg’ corrigeer jezelf dan en zeg ‘ik gun mezelf meer.’

Let ook op de gedachten die je hebt bij het ontvangen van geld, als je je inkomen te laag vindt bijvoorbeeld. Streven naar meer mag altijd maar pas op met klagen, dat verlaagt direct de energie en daarmee je ‘win’ kansen. Het beïnvloedt je ruimte om te ontvangen. Waar klagen de energie verlaagt, verhoogt dankbaarheid het.

Dus ook hier, in plaats van te klagen; wees dankbaar voor wat er wél is en gun jezelf meer.

Gebruik de spelregel van onvoorwaardelijk en met plezier geven. Hoe meer je dit doet hoe meer je zult merken dat overvloed bij je terugkomt op manieren die je niet van tevoren kan bedenken. En durf jezelf méér te gunnen vanuit dankbaarheid voor wat je hebt.

Let the games begin!