In lang vervlogen tijden stond de mens in helder contact met de aarde, het universum en de eigen ziel. De mensen in de tijden van Lemurië, Atlantis en de hoogtijdagen van het Maya-tijdperk bijvoorbeeld waren verder ontwikkeld dan wij nu. Zij maakten gebruik van hun volledige hersencapaciteit en DNA inclusief het percentage wat de huidige wetenschap ‘junk DNA’ noemt. Dit is zeker geen junk DNA, het is het deel van ons waar we nu, stap voor stap, toegang toe beginnen te krijgen.

In de huidige tijd zijn we als mensheid bezig om wakker te worden tot ons volledig potentiëel.

In diezelfde lang vervlogen tijden voorzagen de mensen van toen waar de mensen van nu door heen zouden gaan. Zij wisten dat wij ons volledige potentiëel opnieuw moesten ontdekken evenals de kennis over het universum, de geschiedenis van de aarde en wat  ‘nieuwe wetenschap’ wordt genoemd.

Omdat ze dit voorzagen en hun kennis wilden bewaren tot op dit moment in de tijd, hebben zij alle informatie die voor ons van belang is opgeslagen in verschillende vormen kristal, waaronder de schedels. Dit hebben zij gedaan in samenwerking met diverse volken in ons melkwegstelsel. Kristal heeft als eigenschap dat het informatie kan opslaan, overbrengen en vrijgeven, wat ook wetenschappelijk onderzocht en bewezen is.

Volgens de overleveringen zijn er 13 oeroude kristallen schedels over het universum verspreid. Een aantal van hen bevinden zich op aarde. Deze 13 schedels bevatten samen alle informatie die wij nodig hebben voor het ascensieproces waar we in zitten. Of eigenlijk; 12 oeroude schedels vertegenwoordigen ieder een aspect van deze energie en de 13e bevat het geheel.

Er wordt gezegd dat in het jaar 2012 het kristallijne grid van de aarde hersteld is, mede door de kristallen Schedels en wat zij bevatten en dat de kennis die de schedels in zich dragen aan het licht is gekomen.

Voor zover ik weet zijn er tot nu toe 7 oeroude schedels gevonden waarvan de Mitchell Hedges Skull de bekendste is. Deze is gevonden in de ruïne van een Maya tempel in Belize en vernoemd naar de vinder.

Het bijzondere is dat deze schedels geen enkel teken van gereedschap laten zien. Normaal gesproken kun je op elk stuk kristal dat is bewerkt de zogenaamde ‘toolmarks’ zien, hoe microscopisch klein ook. Dat is bij de oeroude schedels niet het geval. Dat maakt het tot een mysterie hoe deze schedels zijn gemaakt en voor velen komt ook de vraag naar boven of ze mogelijk van buiten de aarde stammen.

Om in contact te komen met de energie en daarbij behorende kennis van de oeroude kristallen schedels zijn er in de loop der tijd, tot op heden, nieuwe schedels gemaakt. De schedels die recent zijn gemaakt geven de mogelijkheid om in contact te treden met de oeroude versies en dienen als medium voor de verborgen kennis. Door het gebruik van een nieuwe schedel krijg je energetisch contact met het kristallijne grid om de aarde waar de oude schedels deel van uitmaken.

De ervaringen van mensen die werken met kristallen schedels lopen uiteen van het daadwerkelijk ‘doorkrijgen’ van informatie tot simpelweg het gevoel krijgen geholpen te worden bij hun bewustzijnsverruiming.

Elke schedel heeft een eigen ‘persoonlijkheid’ en uitwerking en als je je eenmaal geroepen voelt met deze schepsels te werken dan lijkt er geen weg meer terug te zijn. Zelf heb ik inmiddels ook een aantal schedels, waaronder een bergkristal en een agaat. De bergkristal helpt mij vooral om weer tot mezelf te komen als het nodig is en geeft me helderheid op momenten dat ik me ‘vertroebeld’ voel. De agaat zorgt ervoor dat ik aan mijn nodige nachtrust kom in tijden van onrustige en drukke dromen ‘s nachts. Ik heb vaak perioden dat ik ’s nachts drukker ben dan overdag en dan is het fijn om met mijn agaat schedel te kunnen slapen omdat zij (ja, het is een meisje) er voor zorgt dat ik een nachtje ‘vrijaf’ heb.

Ooit heb ik de kans gehad om een oude levensgrote citrien schedel vast te houden. De sensatie die dat teweeg bracht was ongekend. Ik kreeg onmiddellijk het gevoel dat ik met een oude Meester op schoot zat die me veel wijsheden aan het doorgeven was. Dat was op zich al een lachwekkende ervaring, een Meester op schoot!

Dat heb ik wel opgemerkt als gemeenschappelijke factor in het werken met schedels, ze zijn er voor ons om wat luchtiger in leven te leren staan, om ons te laten zien dat gevoel voor humor heel belangrijk is. Ook al heb je met serieuze zaken te maken, verlies nooit de humor van diezelfde situatie uit het oog! Dat maakt je zoveel ontvankelijker voor je intuitie, je ziel en het leven zelf.

©Mariëlle Diemel

Toevoeging: Mensen vragen mij vaak waarom het perse de vorm van een schedel moet zijn. En of het met de dood te maken heeft. Om met de laatste vraag te beginnen: Nee. Kristallen schedels hebben niets met de dood te maken. Ze hebben de vorm van een schedel omdat ze dan contact maken met ónze schedel, en dan vooral wat er ín onze schedel zit; de pijnappelklier. Onze pijnappelklier is als het ware onze ‘antenne’ naar boven, onze afstemming op de fijnere (hogere) energieën. Dat is de plek waar de informatie binnenkomt en via welke de kristallen schedels ons makkelijker kunnen bereiken met hun energie en informatie.

Mocht je vragen hebben over kristallen schedels en de werking er van, neem dan contact met me op.