De eerste keer dat ik hem zag liepen we elkaar op de stoep tegemoet. Hij zag mij ook, we keken elkaar aan en hij stopte zelfs met lopen om ongegeneerd verder te staren. Ik glimlachte instinctief, werd er een beetje verlegen van en liep door. Zijn blik voelde ik nog de rest van de straat in mijn rug branden.
De tweede keer dat we elkaar zagen was op bijna dezelfde plek op straat, vlak bij mijn huis. Weer liepen we elkaar tegemoet en dit keer bekeek ik hem wat beter. God, wat ben ik dol op rossige mannen. Wéér stopte hij vlak voor me met lopen, met zijn blik op mij gefixeerd vlijde hij zich tegen me aan. Schaamteloos. Elk deel van zijn lichaam moest het mijne raken leek het wel.
Als in een trance stak ik mijn hand uit en raakte ook hem aan. Voelde zijn zachte, rode haar en sterke schouders. Zomaar, midden op straat, namen we allebei uitgebreid de tijd om te genieten van elkaars aanraking en het kon mij, net als hem, niks meer schelen dat we raar werden aangekeken door passanten.
Genietend van het schaamteloze geknuffel bleef hij mijn blik zoeken en ik fluisterde dat ik hem het liefst mee naar huis zou nemen.
Dat deed ik niet. Dat kan niet zomaar. Ik zei hem gedag met een laatste aai over zijn mooie bol en ging mijn voordeur in, alleen.
Twee trappen hoger lig ik even later thuis op de bank met alle ramen open vanwege de warmte als ik in mijn ooghoek ineens beweging opmerk bij het open raam aan de straatkant. Ik kijk en zie hem, de roodharige brutaliteit! Via de andere daken heeft hij mijn huis kunnen bereiken. Op zoek naar mij? Hij heeft me in ieder geval gevonden, staat al helemaal klaar om door het raam binnen te komen. Nieuwsgierig kijkt hij me aan, afwachtend hoe ik reageer. Ik moet lachen van schrik en verrassing. Hij blijft rustig op de dakgoot zitten als ik naar het raam toe loop. En gaat pas weer weg nadat ik duidelijk heb verteld dat ik hem heel leuk vind, lief ook, maar dat hij echt niet binnen kan komen. Mijn oude demente kat zou zo’n rode kater op visite echt niet tolereren.
Dus kijk ik hem nog even na als hij in perfecte balans zijn weg terug over de daken zoekt en ben ik nu al benieuwd hoe en waar onze volgende ontmoeting zal zijn.