De afgelopen maand heb ik veelvuldig vergelijkbare vragen te horen gekregen als; ‘waarom slaap ik zo slecht?’ ‘ik voel zo’n onrust, waar komt deze vandaan?’ ‘ik droom zoveel en onrustig de laatste tijd, hoe komt dat?’

Ik ben nog nooit zo vaak benaderd als de laatste tijd met dit soort vragen. Telefonisch, via email en zelfs via Facebook weten mensen me te vinden om dit soort vragen te stellen. Naar aanleiding van deze vragen heb ik Merlin erbij geroepen om te vragen wat zijn visie op dit collectieve gevoel is. Zijn antwoorden in combinatie met wat ik zelf aanvoel heb ik hieronder samengevat voor degenen die met hetzelfde proces worstelen.

Onze lichamen zijn aan het veranderen als reactie op onze spirituele en emotionele veranderingen. Onze slaappatronen gaan langzaam over in een waak-slaap ritme. Paar uur slapen, paar uur wakker, paar uur slapen.
Op de tijden dat je ‘s nachts wakker bent (en eigenlijk zou willen slapen) zit er niks anders op dan het te accepteren. We zijn niet voor niks wakker, juist de middernacht tijdstippen zijn we alleen, is er rust en stilte. Om ons heen en in onszelf. Dit zijn de momenten die uitermate geschikt zijn om te mediteren, te schrijven of gewoon te zijn. Op deze momenten kun je dichter bij jezelf komen en ook het antwoord voelen op de vraag; wat moet ik nu doen?
Die onrust, het gevoel iets te moeten doen is ook een algemeen gevoel. We zijn allemaal op onze eigen manier klaar voor de volgende stap. De vraag is alleen welke? Ga niet krampachtig op zoek naar het antwoord maar laat het naar je toekomen op de stille momenten in de nacht of zelfs overdag als je die hebt.
Voor de ongeduldigen onder ons is er een manier om het proces te versnellen. Vraag aan het Universum of de Engelen of bij wat of wie je je prettig voelt om het antwoord. Vraag ernaar en laat het los. Als je de vraag niet volledig loslaat kan het antwoord niet bij je terugkomen, zie het als een boemerang.
Je kunt ook vragen om een antwoord in je droom. Voor het slapen stel je je vraag en zeg je dat je wakker wilt worden met het antwoord. Blijf dit doen totdat je het antwoord hebt. Let er wel op dat het antwoord heel anders naar je toe kan komen dan je zou verwachten dus blijf alert op de kleine signalen, overal.
Het sterke gevoel dat je iets MOET doen, klopt. Je voelt de nieuwe stap heel goed aankomen. Vertrouw erop dat het je vanzelf duidelijk wordt. Blijf tot die tijd open voor mensen die je lief hebt, help hen waar je kan. Hoe meer je geeft hoe meer je kunt ontvangen. Je moet eerst je handen leegmaken om iets nieuws aan te kunnen pakken. Zo zijn we allemaal verbonden want voor hetzelfde geld geef jij een ander net dat antwoord waar diegene op zit te wachten en zo zal het voor jou ook kunnen zijn.

Behalve onze slaapgewoonten voelen we ook veranderingen in andere gewoonten. Alles wat je binnenkrijgt mag worden bekeken en zo nodig veranderd. Heb je ineens trek in ander voedsel dan gewoonlijk? Luister naar je lichaam, je lichaam weet en voelt heel goed wat goed voor je is. Denk je al langer aan stoppen met roken of een andere verslaving? Ga mee in dit gevoel…forceer niets en leg jezelf niets op maar bekijk je gedachten en gevoelens ten opzichte van je verslaving en volg je gevoel in kleine stapjes die je kunt zetten.

Ook relaties kunnen anders aan gaan voelen. Mensen met wie je voorheen veel optrok kunnen jou nu vermijden of je kunt zelf het gevoel hebben bepaalde mensen of situaties minder op te zoeken. Volg wederom je gevoel hierin. Alle relaties zijn juist nu enorm aan verandering onderhevig en de balans zal er vanzelf weer in komen. Voel je niet schuldig en verplicht jezelf tot niets. Ga mee in de veranderingen van het leven op dit moment, de helderheid zal vanzelf weer verschijnen als het zonnetje na een regenbui. Voor nu zit er niets anders op dan ‘go with the flow’, op elk moment…

©Mariëlle Diemel

Ook te lezen op Nieuwetijdskind.com 

Ook te lezen op WantToKnow.nl