‘De mooiste dingen in het leven zie je niet met je ogen maar voel je met je hart.’

Le petit Prince Bewust Zijn

Alleen met het hart krijg je kijk op iemand. Het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar.

Dit citaat naar het boek ‘de Kleine Prins’ is zó krachtig en zó waar. Bewustzijn, ofwel bewust Zijn, gebeurt niet door je verstand te gebruiken maar komt via je hart.

Als je bewust bent van je omgeving, op welk punt je in je leven bent en wat je voelt in elk moment, geef je ruimte aan magie. Als je bewust bent in elke zin van het woord, dan is er ruimte voor ontwikkeling en voel je je gemotiveerd om stappen te zetten in de richting waar je heen wilt. Je kunt niet weten waar je heen wilt als je niet weet waar je bent.Word bewust, werkelijk bewust. En zoals gezegd, gebruik je hart om bewust te worden en te zijn.

Je hart weet de weg, jouw hart weet wat goed voor je is en wat niet. Jouw hart weet wat jouw lotsbestemming is en hoe je dat kunt léven. Volg je hart door bewust te worden van wat erin om gaat. Om bewustzijn via je hart te oefenen hoef je alleen maar bewust stil te staan van wat je in je hart voelt, elke dag.

Zit ontspannen en sluit je ogen. Leg al je focus op het gebied in en rond je hart en ga naar binnen. Voel je eigen hartslag en luister er naar. Voel vooral ook de stilte tussen twee hartslagen in. Laat alle controle los en duik in jouw eigen heilige plek, binnenin jouw hart. Na een tijdje zul je merken dat jouw hartslag perfect resoneert met de hartslag van de aarde. Je voelt je één met de wereld om je heen. Bewust van jouw plaats in de wereld en in het hele universum.

In stilte Zijn en jouw hartslag voelen is één van de beste manieren om gecentreerd te raken en je in balans te voelen. Dit is het moment dat je bewust wordt. Je wordt je bewust van dieper liggende gevoelens die je anders misschien niet had opgemerkt, of inzichten, inspiratie of simpelweg een heilig gevoel van intense stilte in jezelf.

Het moment dat je dit leest is het moment dat het universum jou wil vertellen om bewust te worden van jezelf en wat er in je omgaat op zielsniveau. Het kan zijn dat je je niet zo gelukkig voelt als je zou willen en dat je ‘iets’ mist. Dat is slechts een signaal dat je enigszins uit contact bent geraakt met jezelf en niet meer bewust Bent.

Doe de oefening om weer bewust te kunnen Zijn en je zult ervaren dat het geluk niet weg was maar dat het er altijd was. Je was je er alleen niet bewust van.

©Mariëlle Diemel

Dit artikel kun je ook nalezen op Nieuwetijdskind.com