Zit met rechte rug en beide voeten op de grond.

Adem langzaam diep, tot in je buik, in door je neus en weer langzaam uit door je mond. Dit doe je 3 x.

Nu je ademhaling tot rust is gekomen brengen je je aandacht naar je voeten. Voel ze maar, beweeg je tenen, schuif je voeten even heen en weer, leg je aandacht even helemaal in je voeten. Ondertussen blijven we langzaam en diep ademen.

Nu je je voeten kunt voelen, stel je je voor dat er uit je voeten wortels als van een boom groeien. Jouw wortels schieten uit je voeten in de grond.

Voel het maar. Deze wortels krijgen met elke ademhaling een groeispurt, ze groeien steeds dieper en verder de aarde in.

Door de vloer, door de fundering van het gebouw waar je in zit, door de aardlagen, helemaal naar het binnenste van de aarde.

Ben je daar al? Zo niet, laat je wortels dan nog even doorgroeien, geef ze energie met je inademing en een groeispurt met je uitademing. Helemaal naar de kern van de aarde.

Nu je wortels helemaal tot het midden van aarde reiken ga je op zoek naar een kristal. Dit kristal is het hart van de aarde. Dit kristal in het binnenste van de aarde is er helemaal voor jou. Alleen jij weet hoe ‘ie eruit ziet. Is het een grote Amethist? Een Bergkristal? Misschien is het een kleine maar krachtige Diamant.

Heeft jouw kristal stekels? Of is ‘ie rond en geslepen?

Het is helemaal aan jou. Dit kristal, het hart van de aarde, is er voor jou.

Ga nu met de wortels die helemaal vanuit je voeten naar de kern van de aarde zijn gegroeid om je kristal heen. Laat je wortels er om heen groeien, er door heen, anker jezelf met je wortels aan je kristal.

Geef nu met elke ademhaling energie via je wortels aan dit kristal in de aarde. Laat je energie stromen vanuit jou, via je voeten, je wortels, naar het hart van de aarde. Doe dit met elke ademhaling. Hiermee laat je allerlei oude en zware energie los. Gedachten en gevoelens die niet meer bij je horen op dit moment laat je wegstromen de aarde in. Daar wordt het getransformeerd naar fijne, lichte, helende energie.

Nu je werkelijk verbinding hebt gemaakt met het binnenste van de aarde, stel je nu je wortels en voeten open om helende aarde-energie te ontvangen. Laat je wortels de energie vanuit je kristal, vanuit de aarde opzuigen zoals de wortels van een boom water uit de grond halen.

Zuig zoveel aarde-energie op als je kan. Via je wortels en met elke inademing. Adem in en voel de energie vanuit de kern van de aarde via je wortels, je voeten, je benen, helemaal naar boven stromen. De energie uit de aarde bereikt zo je hele lichaam, tot aan je kruin.

Nu adem je langzaam uit en ontspan. Laat het beeld van je kristal in de aarde los en kom weer langzaam terug in het hier en nu.

Word je weer bewust van de ruimte waar je bent, de grond of stoel waar je op zit, in welke omgeving je bent . Als je weer helemaal in het hier en nu bent, slaak je een diepe zucht en is de meditatie afgelopen.