Huh! Zeg ik – het stenenvrouwtje- dit??? Ja!

Maar al te vaak kom ik met mensen/klanten in aanraking die stenen zien als iets wat hun probleem wel voor ze op gaat lossen of iets waar ze zonder echt niet het karma uit vorige levens mee kunnen ‘uitzuiveren’.

Sowieso haal ik iemand direct naar het hier en nu als ze beginnen over vorige levens want hoewel het best zo kan zijn dat je karmische shit meedraagt, het uit zich in DIT leven en hier en nu is waar we het moeten voelen, ervaren en oplossen (maar dit is een ander hoofdstuk)

Stenen. Stenen heb je dus niet ‘nodig’. Het enige wat echt NODIG is ben jij zelf. JIJ hebt alle kracht in je, alle wijsheid en alle lef om iets aan te gaan wat je tot op heden heeft geblokkeerd.

Mijn rol als coach (en healer en reader) zet ik in om die schatten die IN iemand zitten naar boven te halen en diegene te begeleiden in het werken ermee. Met hun eigen wijsheid dus.

Stenen kunnen een heel mooie TOEVOEGING zijn. Ik ben dol op stenen! Ze liggen door mijn hele huis en hoewel het misschien lijkt alsof ze zomaar overal liggen, het tegendeel is waar. Elke steen in mijn huis heeft een bewust uitgekozen plek en functie op die plek. Ik gebruik ze vooral om de energie in huis zodanig te optimaliseren dat het voor mij makkelijker wordt om iets aan te gaan, te reflecteren, te ontspannen of wat dan ook.

Na het zoveelste gesprek vandaag over het feit dat alles in je zit en je echt geen externe factoren nodig hebt voel ik sterk de behoefte dit nu even duidelijk neer te zetten.

Zolang je stenen ziet als iets onmisbaars en iets wat jou als enige gaat helpen met iets dan raad ik je aan met iemand die dat kan in gesprek te gaan om je eigen krachten te leren kennen.

Hou stenen als toevoeging aan dat wat je zelf al doet. Gebruik ze als versterkers voor dat wat je tóch al neerzet in huis of in een manifestatie.

Hetzelfde geldt natuurlijk voor andere hulpmiddelen. Ik ken mensen die bepaalde ‘activaties’ aanbieden (net zoiets als Reiki inwijdingen) die dan worden verkocht als ‘absoluut noodzakelijk anders kom je nooit door die blokkade heen. Blablabla. Er hoeft niets mis te zijn met activaties en inwijdingen (al blijf ik er zelf verre van) ook dat zijn gewoon hulpmiddelen en kunnen je helpen ergens te komen.

Ik bied natuurlijk heerlijk mooie stenen aan in mijn de Mineralenwinkel. Dat zal ik ook blijven doen. Als toevoeging aan je proces. Als iets moois om je altaar mee te versterken. Als een geheugensteuntje aan het een of ander wat je bij je draagt. Om je te helpen slapen en je dromen te herinneren. Voor wat dan ook. Maar trap nooit in de illusie dat je stenen, of andere hulpmiddelen, NODIG zou hebben. JIJ bent nodig. Met al jouw unieke kwaliteiten en krachten. Ga die maar eerst gebruiken voor jezelf en de wereld. Stenen zijn de kers op de taart.